Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2018 16:30

Розпочалась реєстрація на ЗНО в магістратуру

Розпочалась реєстрація на ЗНО в магістратуру
Реєстрація на ЗНО триває з 14 травня до 5 червня. Фото: etu.edu.tr

Сьогодні, 14 травня, розпочалася реєстрація для вступу в магістратуру за результатами ЗНО. Вона триватиме до 5 червня.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Торік ЗНО в магістратуру складали лише для вступу на спеціальність "Право". Цього року додали на 14 спеціальностей — релігієзнавство, історія та археологія, філософія, культурологія, економіка, політологія, психологія, соціологія, журналістика, право, готельно-ресторанна справа, туризм, міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, міжнародні економічні відносини та міжнародне право.

На "Право" та "Міжнародне право" у форматі ЗНО складатимуть іноземні мови і фахове випробування. На всі інші спеціальності тестування лише з іноземної мови.

Для реєстрації необхідно звернутись до приймальної комісії вузу, куди планує вступати абітурієнт. Після реєстрації він отримає екзаменаційний лист. На сайті УЦОЯО усі зареєстровані учасники матимуть персональні інформаційні сторінки. Щоб зайти туди, слід використати номер екзаменаційного листа та пін-код, зазначений у ньому.

На сторінці абітурієнт розмістять інформацію про пункт тестування, де учасник його проходитиме. Там слід сформувати та роздрукувати запрошення-перепустку до пункту тестування. Після проходження тестування на інформаційну сторінку прийдуть його результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки бюджетних місць виділили у вузах

Тестування з іноземної мови відбудеться 11 липня. З права та загальних навчальних правничих компетентностей – 13 липня.

У 2016-му вступники до магістратури на спеціальність "право" складали тестування. У пілотному проекті участь взяли 9 вузів. 2017-го — у всіх вузах до магістратури на спеціальність "право" писали обов'язкове ЗНО. У 2018-му проведуть експеримент для вступу за результатами ЗНО з іноземних мов - англійська, німецька, французька та іспанська.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалась реєстрація на ЗНО в магістратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути