неділя, 03 січня 2021 02:25

На межі зникнення опинилися понад 35 тисяч видів тварин - звіт

На межі зникнення опинилися понад 35 тисяч видів тварин - звіт
Такий звіт з'явився після доповіді Всесвітнього фонду дикої природи про те, що популяція тварин за 50 останніх років скоротилася на майже 70%. Фото: Pixabay

У списку тварин, які перебувають під загрозою зникнення, на початок 2021 року опинилося понад 35,7 тисячі видів. Такий звіт оприлюднив Міжнародний союз охорони природи (МСОП).

"Наразі у Червоному списку МСОП налічується 128 918 видів, з яких 35 765 перебувають під загрозою зникнення", - повідомили в організації в новому звіті.

Тож, під загрозою - більш ніж чверть з усіх видів у Червоному списку МСОП. Такий звіт з'явився після доповіді Всесвітнього фонду дикої природи про те, що популяція тварин за 50 останніх років скоротилася на майже 70%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розвіяли популярний міф про глобальне потепління

Через глобальне економічне зростання і екстенсивне господарство знищуються місця проживання живих організмів, змінюється клімат, зникають ліси і забруднюються води Світового океану, відзначали автори оприлюдненого у вересні звіту.

Кліматична ситуація у світі досягла критичної позначки, зокрема через діяльність людини. Від змін клімату страждають не тільки флора і фауна, але й самі жителі Землі. Тому екологи та науковці з різних країн світу закликають лідерів негайно вжити активних заходів. Також вчені пропонують і свої альтернативні рішення для поліпшення ситуації. Так, фахівці з кліматичної інженерії Університету Вашингтону пропонують розпорошувати солону воду в повітря, щоб морські хмари відбивали більше сонячних променів для того, щоб призупинити глобальне потепління.

Зараз ви читаєте новину «На межі зникнення опинилися понад 35 тисяч видів тварин - звіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути