пʼятниця, 21 вересня 2018 07:25

Як обрати няню - поради фахівця

Як обрати няню - поради фахівця
Ідеальний вік для няні 30-35 років. Фото: vseodetyah.com

Няня - хороша альтернатива дитячим садкам. Вартість послуг залежить від кваліфікації, віку і зайнятості спеціаліста. Найменше за годину роботи платять студентам - 50-80 грн. Няні з досвідом роботи чи педагогічною освітою - 100-150 грн. Місяць роботи няні коштує 10-13 тис. грн. За послуги гувернантки доведеться викласти на 2-3 тис. більше.

"У всіх батьків різні вимоги до нянь. Якщо вони розраховують на мінімальну оплату, то підійде студентка або няня без досвіду роботи, чи педагогічної освіти. За фахівців з різними навичками чи знанням іноземної мови доведеться заплатити удвічі більше", - розказує Gazeta.ua домашній педагог Віта Вікторівна. Працює з дітьми 15 років.

Найголовніше під час вибору няні, аби дитині було цікаво з нею. Фахівець повинен також добре ставитися до малюка.

"Деякі батьки надають перевагу няням 50 – 60 років. У них більший досвід догляду за дитиною. Наприклад, приготувати їжу, тепло одягнути, швидко зреагувати на будь яку хворобу. Але такі няні дуже пасивні і більше часу проводять на дивані чи з телефоном у руках. Часом батьки шукають не тільки няню, а й одночасно помічницю по господарству. Тоді вони мають бути готові, що на розвиток у няні просто не вистачатиме часу", - розповідає фахівець.

Ідеальний вік для няні 30-35 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховувати сина - поради психолога

"Зазвичай, це люди з досвідом і навичками. Вміють зацікавити дитину. Чим старший педагог, тим він більш пасивний і менш рухливий. Важливо, якщо няня матиме педагогічну або психологічну освіту, досвід роботи у дитячому садку або у центрі розвитку дитини. Великий плюс - знання мов. Якщо у дитини проблеми зі здоров'ям, краще обирати няню з медичною освітою", - каже Віта Вікторівна.

Знання сучасних методик – це важливо, але не головне. Справжній педагог зможе організувати навчально-виховний процес і із підручних засобів, які можна знайти вдома.

Часто бабуся намагається брати участь у вихованні внуків. Іноді участі забагато, адже вона намагається виховувати дитину по-своєму і не враховує принципів батьків. Якщо виникла така ситуація, потрібно чіпко позначити межі, що може робити бабуся, а що ні.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати няню - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі