Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2018 16:45

Інженери перемогли проблему дальтонізму

Інженери перемогли проблему дальтонізму
Окуляри доповненої реальності допомогли дальтонікам. Фото : oane

Окуляри доповненої реальності надали дальтонікам допомогу в розпізнаванні кольору. Група вчених з Нової Зеландії та Японії створили продукт, який здатний дещо компенсувати проблему.

Окуляри безперервно аналізують об'єкти в полі зору людини та в реальному часі накладають на деякі ділянки зображення з видозміненим кольором.

Офіційна презентація новинки відбудеться під час конференції CHI-2018.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили нову властивість клітин мозку

Інженери під керівництвом Хольгера Регенбрехта, який співпрацює з університетом Отаго, сформували систему, здатну динамічно змінювати кольори в області зору людини.

Створили кілька прототипів, найбільш компактний базується на окулярах доповненої реальності виробництва Epson. У них присутня вбудована камера, розташована збоку на невеликій віддалі від ока, що призводить до деякої зміни ракурсу лінії зору. Для виправлення цієї ситуації інженери вирішили поєднати вісь бачення камери з вектором людського ока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, чому не варто застеляти ліжко покривалом

Створили насадку, що ставить перед лінзами світлове випромінювання, але деяка частка відбивається на камеру, розміщену зверху. Це дозволило майже повністю поєднати лінію бачення людини і камери. Як результат, окуляри стали здатні відстежувати об'єкти в поточному кадрі і проводити високоточне накладення коригувальних колірних фільтрів.

Регулярне вживання горіхів допоможе знизити ризик серцево-судинних захворювань. У дослідженні взяли участь 60 тис. жителів Швеції віком 45-83 років.

Зараз ви читаєте новину «Інженери перемогли проблему дальтонізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути