середа, 18 квітня 2018 13:11

Дослідники пояснили, що забезпечило динозаврам домінування

Дослідники пояснили, що забезпечило динозаврам домінування
Вчені відкрили революційну правду про динозаврів Фото: dni24

Дослідники з'ясували причину панування динозаврів на Землі. Вчені вважають, що цьому сприяли дві окремі події - плювіальний період та масове вимирання тваринного світу.

Почалася плювіальна ера 230 млн років тому. У цей період відбулась різка зміна клімату. Це позначилося чергуваннями злив із засухами і масовим вимиранням переважаючого тоді тваринного світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, у кого здоровіше серце

"Вимирання не просто проклало шлях для динозаврів, але також дало витоки багатьом сучасним групам тварин, зокрема ящіркам, крокодилам, черепахам і ссавцям - ключовим наземним тваринам", - каже професор Майк Бентон, співавтор дослідження з Брістольського університету.

Потужні виверження вулкана Врангеля спровокували парниковий ефект, що спричинив глобальне потепління. Це в свою чергу вплинуло на кислотність Світового океану. У цей період динозаври й стали господарями світу. Їхні останки палеонтологи виявляють до цього дня на територіях Аргентини, Бразилії та Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оздоровити мозок: 10 порад від дієтолога

Американські науковці виявили, що клітини мозку однаково відновлюються як у літніх людей, так і у молодих. До середини минулого століття вважали, що нові нейрони у дорослих ссавців не народжуються.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники пояснили, що забезпечило динозаврам домінування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути