неділя, 25 березня 2018 07:25

Які продукти продовжують життя

Які продукти продовжують життя
Дефіцит омега-6 жирних кислот призводить до екземи і випадання волосся. Фото: takioki.

Ризик передчасної смерті зменшують жирні кислоти омега-6.

Жирні кислоти беруть участь у будівництві клітинних мембран, рості клітин та обміні інформацією між ними. Головні джерела цієї речовини - рослинні олії, горіхи і насіння, пише 24tv.ua.

Фінські науковці провели дослідження за участі 2,5 тис. осіб. На момент початку експерименту у 1984-му їм було від 42 до 60 років. За цей час померло майже 1,2 тис. учасників дослідження. Виявилося, що ризик передчасної смерті у групі з найвищим вмістом лінолевої кислоти на 43% нижчим, ніж у людей з найнижчим вмістом цієї речовини.

"Лінолева кислота – найпоширеніша з поліненасичених жирних кислот омега-6. Чим вищий рівень лінолевої кислоти в крові, тим менше ризик передчасної смерті. Це також перешкоджає розвиткові серцево-судинних захворювань", – каже один авторів роботи, професор з університету Східної Фінляндії Юркі Віртанен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, які найбільше викликають залежність

Крім того, дефіцит омега-6 жирних кислот в організм призводить до екземи і випадання волосся. У дітей може затримуватися ріст і розвиток організму.

Магазинні печиво, морозиво, смажена курятина погано впливають на роботу людського серця. Вони містять велику кількість холестерину.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти продовжують життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути