Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 12:19

Іноземну мову вчать у спілкуванні з іноземцями

Іноземну мову вчать у спілкуванні з іноземцями

Іноземну мову швидко і ефективно вивчити через спілкування із тими, хто пожив кордоном. Пробувати розмовляти потрібно на всі побутові теми. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла фотограф Ангеліна Москаленко під час розмови у одній зі шкіл з вивчення англійської у Вінниці. Зустріч організувала Марина Прісняк, редактор журналу "Амбітна пані".

"Я не займалася вивченням мови до поїздки у Лондон до знайомих. Я мала можливість гуляти містом сама Перші 3-4 дні я тільки ходила, роздивлялася і дивувалася всьому. Коли їхала у метро через систему оповіщення зробили якесь оголошення і люди заметушилися. Тоді до мене звернулася жіночка, але я її не зрозуміла. Нарешті я побачила групу китайців, які спілкувалися англійською. Тоді я подумала чим я гірша від них і почала активно пробувати говорити англійською", - згадує Ангеліна Москаленко.

Другу мову вона була змушена вивчити через роботу.

"Коли у Франції почала фотографувати моделей і акторів, то мову знала поганенько. Мусила вдосконалюватись разом із тими кого знімала. Прямо під час зйомки питала моделей, як буде французькою сядь, як буде повернись і тому подібне. Так я вивчала нові слова, а вони ставали розкутішими. Відповідали завжди з посмішкою. В результаті, виходили гарні знімки", - продовжує.

Вважає, що треба розпитувати про часто вживані слова і питати їх значення.

"У кожного є свій запас слів, які використовуються частіше за інших. Я питала, що значить це слово. Серед них бували нелітературні вислови, але й багато корисних, - пояснила фотограф. - В якийсь момент я захотіла змінити діяльність. Відпочити від фотографії. Полетіла в Шрі-Ланку і працювала в туризмі. Це теж дуже підтягнуло мою мову."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмовній англійській навчатимуть у шкільних таборах

За кордоном треба максимально спілкуватися із місцевими.

"Коли люди їдуть кудись і починають шукати своїх людей, замовляють екскурсії російською чи українською - неправильно. Не треба обмежувати своє коло спілкування лише знайомими. Необхідно пізнавати мову і країну через її мешканців. Підходити до них і розпитувати. Коли з багатьма переговорити і поспостерігати, то можна навіть відмінності між ними побачити, розбирати діалекти. Не можна казати я не вмію говорити, треба пробувати", - переконує.

Нагадаємо, У Вінниці відбулася зустріч із фотографом Ангеліною Москаленко. Провели її у формі інтерв'ю англійською мовою. Митець відповідала на питання про свою роботу у французькому театрі та модельних агентствах.

Зараз ви читаєте новину «Іноземну мову вчать у спілкуванні з іноземцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути