Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2016 19:21

Фотограф розказала, як треба робити портфоліо

Фотограф розказала, як треба робити портфоліо

У Вінниці відбулася зустріч із фотографом Ангеліною Москаленко. Провели її у формі інтерв'ю англійською мовою. Митець відповідала на питання про свою роботу у французькому театрі та модельних агентствах.

"Знайомий актор із Франції попросив пофотографувати його для акторського буку - портфоліо. Його подають кандидати на ролі режисерам. Від цих фотографій залежить, отримає актор роботу чи ні - велика відповідальність. Вони повинні бути якісними. Треба показати всі найкращі риси, але обличчя має бути впізнаване. Для мене це був перший серйозний виклик. Я зразу почала придивлятися до людей і вишукувати в них щось особливе. Фото виходили вдалими, бо мені почали замовляти зйомки інші актори. Я ходила до національного театру на репетиції. Ставала частиною великої сім'ї професіоналів. Працювати було дуже цікаво. У нас такого творчого процесу в театрах я не спостерігала", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Ангеліна Москаленко.

Крім зйомки акторів, почала працювати з моделями.

"Я не фанат роботи за канонами - посадив на стільчик, голову виставив і людина має так сидіти півгодини. Людина розкривається в рухах - коли вона природньо веде себе. Добитися від усіх підряд цього важко. Переживають за кожну дрібничку. Я не думала, що успішні люди, можуть бути такі зациклені. Я починала розмову про смаки, особисте життя. Говорили про квіти, напої, погоду. Ці розмови можуть бути дуже довгими, але вони потрібні. Людина має розслабитись і бути собою", - зазначає фотограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти не отримують життєвих навичок у школі

Коли видно, що людина "розкрилася", треба тільки встигати і ловити ексклюзивні моменти.

"З усіх моделей 5 відсотків незадоволені роботами. Я довго думала, що не так. Переробляла багато. Зрештою зрозуміла: їм не подобаються не знімки, а вони самі, - радить Москаленко. - Зараз коли питають, як навчитися фотографувати, то відповідаю, що насамперед треба почати фотографувати. Не боятися."

Нагадаємо, 2010-го південноафриканський фотограф Джон Текрей почав кругосвітню подорож зі своїм фотопроектом "Проект моєї кімнати". Концепція проста: автор знімає молодих чоловіків та жінок народжених 80-х та 90-х рр у місцях, де вони сплять. Також Джон розпитує героїв про життя, питання місцевого значення, освіту, релігію та кохання.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф розказала, як треба робити портфоліо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути