середа, 30 червня 2021 14:49

Facebook збирається конкурувати з новинними сервісами

Facebook збирається конкурувати з новинними сервісами
Наразі до співпраці залучають лише авторів зі США. Фото: Reuters

Facebook запускає власне email-розсилання через автономну платформу Bulletin.

Розсилатимуть платні й безплатні статті, а також подкасти, пише Reuters. Засновник Facebook Марк Цукерберґ заявив, що компанія планує конкурувати з онлайн-платформою Substack, а тому заплатила понад $6 млн за купівлю домену Bulletin.com.

"Ми створили Bulletin на окремому сайті, щоб автори могли розширювати аудиторію у способи, що не залежать винятково від Facebook", - повідомили розробники.

Статті й подкасти також будуть доступні у стрічці й у розділі новин соцмережі. У компанії заявили, що не обмежуватимуть доходи авторів під час запуску платформи. Творці контенту зможуть самі встановлювати ціни на підписку. Поки що до співпраці залучають лише авторів зі США й не планують працювати з творцями контенту з інших країн.

Стартап Substack - це майданчик для авторів, які можуть формувати й запускати власні платні новинні розсилки. Багато відомих журналістів, які пішли з великих видань, запустили там власний бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Instagram тестує можливість створювати публікації з комп'ютера: як це працюватиме

Стримінгова аудіоплатформа Spotify представила власний аналог популярного додатка Clubhouse для голосового спілкування - нову платформу під назвою Greenroom. Додаток уже з'явився в 135 країнах світу на iOS і Android, але доступний поки що лише англійською мовою. Greenroom дозволяє створювати аудіокімнати через обліковий запис Spotify.

Зараз ви читаєте новину «Facebook збирається конкурувати з новинними сервісами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути