четвер, 17 листопада 2016 14:53

Експерт пояснив, чому студенти є рушійною силою революцій

Експерт пояснив, чому студенти є рушійною силою революцій

Студенти завжди були рушійною силою змін, вважає Станіслав Ніколаєнко, колишній міністр освіти і науки. Саме вони підтримали незалежність України й вийшли на сучасний Майдан Незалежності. Також студенти брали активну участь у Революції гідності 2013-2014 року.

"По-перше, студентами стають найбільш інтелектуально підготовлені діти з великим розумовим потенціалом. Тому вони сприймають події y суспільстві найгостріше. По-друге, чисто фізіологічно y молоді віком 18-20 років швидко згорає енергія. Тому їм до всього є діло. По-третє, так складається, що y нашому суспільстві дуже велика довіра до молоді. Люди більше вірять студентам, ніж іншим групам населення. По-четверте, студенти дуже згуртовані. Під час навчання вони завжди разом – разом вдаються до дій", – каже він Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 студентів, які змінили історію

За словами колишнього очільника відомства, теперішнє покоління студентів дуже відрізняється від радянського. Зараз він очолює Університет біоресурсів.

"Сьогоднішні студенти індивідуальніші, більше дбають за себе. Ми ж були колективістами, дуже переживали за університет. Нинішня молодь упевненіша y власних силах, a нам цього бракувало. У переконанні в правильності своїх дій сучасна молодь нас перевищила. Ця характеристика позитивно їх відрізняє від нас. Можливо, тому, що часи змінилися", – коментує фахівець.

Щороку 17 листопада відзначають Міжнародний день студента.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому студенти є рушійною силою революцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути