Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 17:06

Для іноземних студентів впровадять ЗНО

Для іноземних студентів впровадять ЗНО
В Україні навчається 66 тис. іноземних студентів. Фото: vnz.org.ua

Для іноземних студентів запровадять ЗНО з мови навчання.

Тестування складатимуть після закінчення 1 курсу, повідомляють в Міносвіти.

"Недопустимим є зарахування студентів до вузів, які не мають достатнього рівня попередньої освіти. Також не можна приймати абітурієнтів без достатнього рівня володіння мовою навчання. Щоб врегулювати ці питання, ми впроваджуємо ЗНО з мови навчання після першого курсу для студентів-іноземців. Переведення на другий курс буде можливим лише за умови успішного складання такого іспиту", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Також серед першочергових завдань Міносвіти - зменшення впливу фірм-посередників під час вступу та впорядкування їхньої роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як налаштуватися на ЗНО: поради психолога

Зараз в Україні навчається понад 66 тис. іноземних студентів. Торік іноземцям видали майже 40 тис. запрошень на навчання. Студенти з інших країн навчаються у 228 українських університетах.

Зовнішнє незалежне оцінювання з іноземної мови для вступу в магістратуру охоплюватиме 15 спеціальностей. Минулого року ЗНО з іноземних мов складали вступники на спеціальність "Право". Для вступу можна складати іспит з англійської, німецької або французької. Вступний тест складатиметься з 2 частин: "Читання" та "Використання мови".

Зараз ви читаєте новину «Для іноземних студентів впровадять ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі