вівторок, 08 серпня 2017 16:20

Диплом не важливий для працедавця - експерт

Диплом не важливий для працедавця - експерт
Один з восьми працедавців бере до уваги наявність диплому. Фото: ukropchiki.com

Щороку збільшується кількість студентів, які отримують вищу освіту за кордоном. За підрахунками, близько 60 тис. випускників українських шкіл навчаються в іноземних вузах.

Серед студентів побутує думка, що іноземний диплом більше важить для українського працедавця. Утім, опитування дослідницького центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter показує, що лише один із восьми працедавців бере до уваги наявність диплому при працевлаштуванні. Для двох із п'яти не має значення, який навчальний заклад закінчив потенційний кандидат на посаду.

"Нині з'явилася тенденція, коли наявність диплома не важлива для українського працедавця зі сфери бізнесу. Йому не важливе місце навчання та колір диплому потенційного робітника. Часи, коли рейтингувались випускники за дипломами від певних вузів України, давно в минулому. Зараз працедавець з бізнес-сфери дивиться винятково на компетентності, вміння та навички колишніх студентів", - розповідає Gazeta.ua експерт з питань інформатизації освіти Артур Кочерян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення та розчарування: українці розповіли про освіту за кордоном

Наявність диплому необхідна для працевлаштування у державних сферах. Така тенденція характерна для країн пострадянського простору.

"Диплом важливий для державних установ. Вони потрібні для підзвітності використання бюджетних коштів на оплату праці конкретним людям, які законно займають відповідні посади. У цьому випадку диплом є показником відповідності, а не знань", - каже експерт.

79% українців отримують вищу освіту в університетах. Більшість із них навчаються за державні кошти. За приблизними підрахунками, таких студентів 60%. Україна посідає 10-12 місце у світі за кількістю людей з вищою освітою.

Зараз ви читаєте новину «Диплом не важливий для працедавця - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути