середа, 30 січня 2019 07:25

Чому шкільні конфлікти доходять до фізичної розправи

Чому шкільні конфлікти доходять до фізичної розправи
Вчителі - не захищені. Фото: 5psy.RU

Вчителі - слабка ланка у суспільстві, каже Gazeta.ua Віктор Громовий, керівник Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти.

Люди не вміють вести діалог, натомість розпускають руки. Коментує фахівець побиття батьком одного з учнів 4-го класу вчителя фізкультури у столичному 157-му ліцеї.

"Західне суспільство більш чуйне і доброзичливе, а у нас людина людині вовк. Школа і вчитель – зручний об'єкт, щоб витерти ноги і зірвати свою злість. На поліцейського з кулаками не накинешся, а на вчителя можна. Не всі вчителі також володіють культурою спілкування. Усе це стає спусковим ричагом, тому й доходить до методів фізичної розправи", - коментує фахівець.

За словами Громового, відділи освіти не мають жодних інструментів захистити вчителя, якого побили. У ситуації розбираються поліція і судові органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому виникають конфлікти між батьками і вчителями

"Якщо ж на вчителя оскаржать батьки, керівник школи після розбирання може звільнити педагога. Звільнення можливе навіть за одноразове грубе порушення", - пояснює освітній експерт.

Повну версію інтерв'ю з Віктором Громовим читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Чому шкільні конфлікти доходять до фізичної розправи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути