пʼятниця, 25 січня 2019 12:39

Які предмети ЗНО обрати для вступу

Які предмети ЗНО обрати для вступу
Абітурієнти мають скласти ЗНО з трьох предметів. Фото: Добродел.

Для вступу до вузу абітурієнт повинен подати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з 3 предметів.

Для цього необхідно зареєструватися на ЗНО. Реєстрація на офіційну сесію розпочнеться з 5 лютого. Триватиме до 25 березня.

Обов'язковий конкурсний предмет для усіх спеціальностей – українська мова і література. Другий предмет – профільний. Він залежить від обраної спеціальності. Це історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія або іноземна мова, зокрема англійська, німецька, іспанська чи французька.

Третій предмет обирають із 2 альтернативних, який визначає навчальний заклад. Замість третього конкурсного предмету, вступники можуть складати іспити, проходити творчі конкурси чи співбесіди. Це залежить від обраної спеціальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, кого не пустять на ЗНО

Для вступу цьогоріч приймають сертифікати ЗНО 2017-го, 2018-го і 2019-го з усіх предметів, окрім оцінок з іноземних мов. До вузів мають право подавати сертифікати з англійської, німецької, іспанської або французької лише минулого і нинішнього років.

Із 8 січня почалася реєстрація на пробне ЗНО. Триватиме до 31 січня. Пробне тестування складатимуть у березні.

Зараз ви читаєте новину «Які предмети ЗНО обрати для вступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі