вівторок, 29 січня 2019 14:02

Чому виникають конфлікти між батьками і вчителями

Чому виникають конфлікти між батьками і вчителями
Конфлікти у школі - не рідкість. Фото: Medium

Навколо школи штучно розпалюють ворожнечу. З цієї причини виникають конфлікти між вчителями і батьками, розказує Gazeta.ua керівник Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Віктор Громовий.

Щоб захистити вчителів, треба змінювати суспільство в цілому, вважає фахівець.

"Прийнятий закон щодо булінгу по відношенню до вчителів нічого не змінить. До прикладу, у сполучених Штатах років двадцять тому існувала проблема нападу на вчителів з боку учнів і батьків. Тоді у місті Рочестер педагогам видали невеликі пристрої-сирени. Якщо відбувався напад, вчитель нажимав на кнопку пристрою і тоді лунав дикий звук. На нього збігалися вчителі і поліцейський. Практикували такі способи захисту", - каже експерт.

Зараз в американських навчальних закладах ввели посаду шкільного поліцейського. Саме вони слідкують за порядком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація не має виправдання - вчителі заявили про масштабні протести

"У нас зараз стримуючим фактором має служить відео фіксація. Але, як бачимо, нападають і під камерами", - розказує Громовий.

Кілька сотень столичних учителів вийшли на мітинг у підтримку викладача фізкультури, якого побив батько учня. На акції біля ліцею №157 зібралися педагоги з інших шкіл району. Хочуть привернути увагу громадськості до інциденту. Конфлікт між батьком і вчителем фізкультури спалахнув 16 січня. Ігор Матвієнко зробив зауваження учневі четвертого класу. Той поскаржився вдома на вчителя. Наступного дня батько приїхав до школи. Побиття зафіксували камери спостереження.

Зараз ви читаєте новину «Чому виникають конфлікти між батьками і вчителями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути