Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 15:03

Ситуація не має виправдання - вчителі заявили про масштабні протести

Працівники київського ліцею №157, де днями батько учня побив учителя фізкультури, опублікували відеозвернення.

У відео школи звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генрокурора Юрія Луценка з вимогою взяти кримінальну справу під особистий контроль, пише 24 канал.

Завтра, 23 січня, перед початком уроків планують провести страйк. Так хочуть привернути увагу громадськості до інциденту. Вчителі ліцею закликали долучитися до акції "Захистімо вчителів" і взяти участь у масштабному мітингу. Коли він відбудеться, вирішать на засіданні Київської міської профспілки освіти і науки України.

"Ми планували провести 23 січня одноденний страйк на знак протесту проти побиття нашого колеги. Але оскільки до нас звернулися з підтримкою багато колег з інших шкіл, батьків та небайдужих громадян. Ми прийняли рішення провести багаточисельний мітинг із зверненням до органів державної влади з вимогою захисту всіх освітян",– кажуть представники школи.

На інцидент у столичному навчальному закладі відреагували в Міносвіти. Заяву, у якій засуджують дії батька школяра, опублікували на власному сайті.

Автор: dzerkalo.media
  Майже тиждень вчитель Матівенко лежить у лікарні.
Майже тиждень вчитель Матівенко лежить у лікарні.

"Ця ситуація немає виправдання, і нападник, якого вже затримала поліція, має зазнати справедливого покарання. Тому ми просимо керівництво МВС взяти справу та її розслідування під особистий контроль. Постраждалий учитель - у лікарні. Йому завдані серйозні ушкодження. Але не менш жахливо те, що це сталося на очах у дітей, які також зазнали важкої психологічної травми", – йдеться у повідомленні.

"Ця ситуація не має виправдання", - додав перший заступник міністра Павло Хобзей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлючений батько жорстоко побив вчителя фізкультури

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що справа перебуває на особистому контролі. У поліції відкрили кримінальне провадження за умисні тяжкі тілесні ушкодження. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

"Правопорушнику оголосили підозру і обрали домашній арешт. Справа іде до суду", написав Луценко у коментарі до допису радника міністра освіти Іванни Коберник.

Конфлікт між батьком і вчителем спалахнув 16 січня. Ігор Матвієнко зробив зауваження учневі 4 класу, той вдома поскаржився батькові на вчителя фізкультури. Батько наступного дня приїхав до школи. Побиття знімали на відео батьки, що стояли поруч. Все зафіксували і камери спостереження. Учителя фізкультури доправили до лікарні з численними гематомами, надривом легені та струсом мозку.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація не має виправдання - вчителі заявили про масштабні протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути