Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2017 15:45

Близнюки живуть довше звичайних людей

Близнюки живуть довше звичайних людей

Вчені з Данії провели експеримент, у якому дослідили тривалість життя близнюків та звичайних людей. Дослідження данських учених показало, що в середньому такі люди живуть на кілька років довше.

Участь в експерименті взяли 2932 людини, передає actualnews. Половина піддослідних - пари близнюки. Усі учасники народилися у проміжку між 1870 і 1900 роками. Термін життя у цей період у середньому становив 45 років у чоловіків і 60 років у жінок.

Виявилося, що у жінок-близнюків цей показник вище на 10%, а у чоловіків-близнюків на 6%.

Також автори дослідження з'ясували, що у двійнят тривалість життя менша, ніж у близнюків, але більше, ніж у одинаків. Науковці назвали цей ефект "ефектом захисту близнюків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, у якому віці краще ставати батьком

Вчені припускають, що довголіття близнюків безпосередньо залежить від їх емоційного зв'язку, який формується ще в утробі. Італійські вчені дійшли висновку, що ще ненароджені близнята намагаються побудувати відносини один з одним, повідомляє Експерс.

Підтвердження було отримано завдяки методу чотиривимірної ультрасонографії, за допомогою якої лікарі зазвичай спостерігають за розвитком плоду в матці. З'ясувалося, що у 14 тижнів вони спеціально намагалися доторкнутися один до одного ручками і наближалися обличчями. Якщо їхні руки стикалися, то вони намагалися затриматися і продовжити дотик.

Вчені порівнюють стосунки між близнятами з дією міцного шлюбу. Такий союз виступає в ролі соціального щита, що забезпечує фізіологічний і психологічний комфорт, інформує pan-ta-pani.

Вчені стверджують, що діти-близнюки мають спадкову схильність до раку.

У третині випадків розвитку раку у одного з близнюків, ця недуга вражає і іншого близнюка, причому незалежно від виду онкологічного захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Близнюки живуть довше звичайних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути