четвер, 04 січня 2018 12:42

Автобуси, ґаджети та е-підручники - на що Міністерство освіти витрачатиме гроші

Міністерство освіти і науки повідомило, на які освітні потреби витрачатиме державні кошти 2018 року.

На покращення освітньої інфраструктури планують витратити 1 млдр 150 млн 101 тис. грн. Про це повідомляють у прес-службі МОН.

Найбільше коштів витратять на інклюзивну освіту - 509 млн грн. Це кошти на підтримку дітей з особливими потребами, на обладнання шкіл і класних кімнат та освітніх проектів.

200 млн грн виділять на закупівлю шкільних автобусів для опорних шкіл. Минулого року закупили 391 транспортний засіб. На це з державного бюджету витратили 300 млн грн.

Крім того, з державного бюджету виділили кошти на обладнання та переобладнання навчальних кабінетів. 441,1 млн грн - на обладнання природничих кабінетів, 46,8 млн - на кабінети української мови у школах національних меншин.

Автор: mon.gov.ua
 

У бюджеті заклали кошти на старт реформи Нової української школи. Так, 998, 7 млн виділили на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,8 млн - на придбання техніки для початкової школи, 272,4 млн – на підручники для 1-го класу. Крім того, 386,5 млн витратять на підвищення кваліфікації вчителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто контролюватиме якість освіти

"Ці інвестиції ми робимо на засадах співфінансування з місцевими органами влади – частину коштів дає держава, іншу частину – місцеві органи. Майже один мільярд держава дає на забезпечення навчальними засобами та мобільними меблями, бо для реалізації нових методик потрібне нове освітнє середовище. І ми маємо його забезпечити", – каже міністр освіти Лілія Гриневич.

Кабмін затвердив план заходів з реформування загальної середньої освіти - "Нова українська школа". План розрахований на 2017- 2029 роки.

Зараз ви читаєте новину «Автобуси, ґаджети та е-підручники - на що Міністерство освіти витрачатиме гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути