Ексклюзиви
пʼятниця, 12 травня 2017 09:07

Як самостійно підготуватися до ЗНО - 5 порад

Автор: ZakNEWS
  Самоорганізація - ключовий чинник складання іспитів.
Самоорганізація - ключовий чинник складання іспитів.

Менш ніж за два тижні стартує зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Утім до останнього предмету - хімії - понад місяць.

Хтось боїться займатися самостійно, тому готується з репетитором. Але в тестуванні немає нічого страшного і надприродного.

Gazeta.ua пропонує 5 порад, як самостійно підготуватися до ЗНО

1. Розплануйте свій час

У будь-якій справі правильне планування - запорука успіху. Самоорганізація - ключовий чинник складання іспитів. Тому заведіть щоденник. У ньому записуйте, які теми з яких предметів потрібно вивчити протягом тижня. Потім розпишіть відповідний об'єм роботи на кожний день. Подібний план можна намалювати на аркуші паперу чи ватмані і повісити його на стіну. Завдяки плануванню ви зможете стежити за власним прогресом. Дотримування суворого графіку не дасть вам байдикувати та лінуватися.

2. Оточіть себе однодумцями

Потрібно оточити себе людьми, які складають ЗНО з таких самих предметів, як і ви. Це можуть бути друзі, однокласники чи зовсім незнайомі люди з групи у соцмережах. Можна разом проходити теми чи виконувати тестові завдання. До прикладу, можна питати в одне одного дати з історії чи хімічні формули; розповідати про прочитаний літературний твір на різні теми, говорити іноземною. Такі "ігри" додадуть мотивації вивчити щось нове чи довчити матеріал.

3. Озбройтеся необхідними посібниками

Сьогодні представлений великий вибір посібників для підготовки до ЗНО. Багато з них мають недоліки. Тому до тестування краще готуватися за шкільними підручниками. Використовуйте аудіокниги - так ви зекономите час. Зможете готуватися до ЗНО у транспорті чи дорогою до школи. Додатково слід використовувати різні довідники. Головне, щоб вони були схвалені Міністерством освіти і науки. Важливо також проходити тести минулих років. Це допоможе розібратися зі специфікою тестування та визначити свої слабкі сторони та теми.

Автор: Kolobok.ua
  В силах кожного готуватися до тестування самостійно.
В силах кожного готуватися до тестування самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія-2017: терміни, умови та подробиці

4. Користуйтеся онлайн-ресурсами

Зараз в інтернеті є багато порталів, які допоможуть при підготовці до ЗНО. На сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти є збірники тестових завдань минулих років. Крім того, з кожного предмету можна пройти курси та тести он-лайн. У соціальних мережах є групи для підготовки з різних предметів. Там учасники діляться цікавими новинами, разом розв'язують задачі, викладають різні правила та формули. На YouTube є відеоуроки з різних предметів. Також можна завантажити на телефон мобільні додатки: формули з фізики, математики чи хімії, скорочені тексти з літератури, дати з історії та географічні довідники.

5. Ведіть конспект

Заведіть блокнот чи зошит для написання конспектів. Розділіть його за предметами і записуйте туди ключову теорію, правила, формули, визначення чи імена літературних героїв. Записувати варто кольоровими маркерами та ручками. Записана власноруч інформація краще запам'ятовується. Крім того, конспект можна перечитати перед тестуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до ЗНО без репетитора

Зараз ви читаєте новину «Як самостійно підготуватися до ЗНО - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути