пʼятниця, 28 квітня 2017 00:53

У МОН розповіли, скільки випускників з окупованих територій складатимуть ЗНО

У МОН розповіли, скільки випускників з окупованих територій складатимуть ЗНО
Для участі в цьогорічному ЗНО зареєструвалося 740 учнів з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу. Фото: BBC

Для участі в цьогорічному ЗНО зареєструвалося 740 учнів з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу: 524 в Донецькій області та 216 у Луганській.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, інформує сайт Міністерства освіти і науки України.

Відзначають, що минулого року кількість вступників з окупованих територій Донбасу була дещо більшою - 1100 осіб. Зменшення цифри пов'язано з тим, що цього року, на відміну від попереднього, частина випускників з окупованих територій вирішила вступати до вишів за спрощеною системою через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна".

Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документу про освіту і не проходив ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість учасників ЗНО зменшилась

Абітурієнти з Донбасу вступатимуть у вузи без тестування.

Зараз ви читаєте новину «У МОН розповіли, скільки випускників з окупованих територій складатимуть ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути