середа, 29 серпня 2018 07:51

Як навчити дитину користуватись смартфоном

Як навчити дитину користуватись смартфоном
Уляна Супрун дала поради, як школярам користуватися смартфоном. Фото: technari.com.ua

Щоб дозволити дитині користуватися смартфонами, батькам потрібно одразу обговорити певні правила. Також на власному прикладі показувати — в яких випадках не можна діставати смартфон.

Будьте прикладом для наслідування. Не варто використовувати телефон під час обіду, сімейної зустрічі чи перед сном. Тоді дитина теж не буде цього робити. Такі поради дає міністр освіті Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Варто знайомити дитину з технологіями з раннього віку. На рівні із вихованням культури читання та вибору здорового харчування.

Перед тим, як вона попросить про смартфон, слід поговорити про технології, запитати, що найбільше в них подобається та розкажзати, для чого ви використовуєте їх самі.

Обговоріть правила його використання. Наприклад, коли його можна використовувати для розваг, коли для роботи, а коли взагалі краще відкласти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скоротили шкільні канікули

Варто дізнатися, які пристрої та технології дозволяють використовувати у школі, де навчається дитина. Поспілкуйтеся з вчителями та запитайте, якими електронними пристроями діти користуються та як варто поводитися з електронними пристроями вдома для виконання домашнього завдання.

Не треба писати повідомлення свої дитині весь час.

Міністерство освіти і науки України (МОН) розробило перший в Україні професійний стандарт вчителя початкових класів.

Зараз ви читаєте новину «Як навчити дитину користуватись смартфоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути