субота, 16 лютого 2019 07:25

Як адаптуватися до навчання

Як адаптуватися до навчання
Адаптація проходить легше у колі друзів. Фото: consumer

Наскільки успішно студент освоїться до нових умов навчальних, залежить від його психологічного стану, каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Період адаптації першокурсника пов'язаний із руйнуванням попередньо сформованих стереотипів.

Перш за все в університеті до студентів ставляться, як до дорослих. Дітям, якими дуже опікувалися батьки може бути важко. У вузі не так як в школі організований навчальний процес. Інша форма викладання, оцінювання, контролю, виконання завдань. Це потребує самоорганізації, вміння розподіляти час і сили на вивчення різних предметів", - каже фахівець.

У студентів змінюється режим праці і відпочинку. Зникає батьківський контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати вуз - думки фахівців

"У період адаптації у студента може погіршуватися успішність, з'являтися невпевненість у собі, тривожність, порушення сну. У перші кілька місяців навчання варто брати активну участь у житті групи чи вузу, регулярно відвідувати пари, взаємодіяти з викладачами та іншими студентами. Важливо, щоб студент у цей період він не розчарувався у навчанні та знайшов друзів. У колі однодумців пристосування до нових умов проходить легше і швидше", - каже Наталія Носаль.

Студентам варто розуміти, що навчання – це не тільки набуття професіоналізму, але ще й розвиток особистості.

Обираючи навчальний заклад також вступники орієнтуються на вартість контракту. Найдорожчі вузи у столиці. До прикладу, найпопулярніша спеціальність серед торішніх абітурієнтів - право. Рік навчання у київських вузах у середньому коштував 35 тис. грн, у регіонах - удвічі менше.

Зараз ви читаєте новину «Як адаптуватися до навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути