Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 12:41

32% вступників в магістратуру не склали ЗНО

32% вступників в магістратуру не склали ЗНО
Майже 18 тис вступників в магістратуру не склали ЄВІ з іноземної мови

17 677 учасників ЗНО з єдиного вступного іспиту з іноземних мов не подолали поріг "склав/не склав".

Пороговий бал "склав/не склав" комісія встановила на рівні 12 балів. Усього тест складався із 42 завдань. Кожне оцінювалося в один бал, повідомляє Освіта.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали топові вузи України 2019 року

Загалом тест єдиного вступного іспиту складали 55 186 вступників до магістратури. З них 32% не набрали необхідної кількість балів.

Єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних практичних компетентностей складали 14 259 осіб. Перше не склали 4 142 осіб, друге - 2 573 вступників. Це 29% і 18% відповідно.

Єдиний вступний іспит з іноземних мов є обов'язковим для вступу на спеціальності магістратури "Музеєзнавство, пам'яткознавство", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" галузі знань "Культура і мистецтво", спеціальностями галузей знань "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Богослов'я", "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Управління та адміністрування", "Інформаційні технології", "Сфера обслуговування", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини" тощо.

Зараз ви читаєте новину «32% вступників в магістратуру не склали ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути