четвер, 01 грудня 2011 17:58

Зірки називають іменами дружин і коханок

Автор: фото: ua.all.biz
 

Один зі столичних інтернет-магазинів торгує зірками. Одну продає за 1300 грн. Телефонуємо менеджеру інтернет-магазину.

"У нас дійсно можна придбати зірку, - чути у слухавці приємний жіночий голос. - Ми надамо сертифікат на неї і карту зоряного неба, на якій позначимо ваше світило. Замовлення оформляємо за добу. За 20 гривень кур'єр привезе вам сертифікат, карту і документи на зірку. Назву зірки обираєте самі.

Найчастіше купують чоловіки жінкам на День Валентина і на 8 Березня. Називають їх іменами дружин і коханок. Наприклад, "Галина", "Красотуля Лєра", "Зая-Валя". Багато замовлень маємо перед Новим роком. За додаткову плату можемо дати фото вашої зірки. Працівники приватних фірм часто купують зірки на дні народження шефа або партнерів по бізнесу. Називають на честь своєї компанії або іменинника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивну прикрасу можуть виготовляти півроку

Інтернет-магазин продає зірки другої категорії. Неозброєним оком їх на небі не видно.

"Наші зірки можна розгледіти тільки у потужний телескоп. Зірки першої категорії, які можна знайти і побачити на зоряному небі — від 2 тисяч доларів і до кількох сотень. Але яка то радість отримати такий подарунок. Ваше ім'я стане відоме всій планеті. Іменна зірка освітлюватиме свого власника щоночі".

Чи надають дані про продані зірки і їхні назви до обсерваторій, менеджер інтернет-магазину не знає. Але радить пошвидше увічнити своє ім'я на небі. Бо зірок залишилось небагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійці шикуються в черги, щоб повернути різдвяні подарунки в магазини

"Це просте шарлатанство, - кажуть у столичній обсерваторії. - "Людське" ім'я зірки зазначатиметься тільки в одному атласі, в інших зірку називатимуть, як і прийнято астрономами відповідно до каталогів. У науковій практиці вчені користуються первинними номерними позначеннями зірок.

Надання імен небесним об'єктам не має жодної офіційної сили. Жодна наукова астрономічна установа цим не займається. Та й у каталогах, затверджених Міжнародним Астрономічним Союзом, куплені назви не фігуруватимуть".

Зараз ви читаєте новину «Зірки називають іменами дружин і коханок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути