субота, 27 грудня 2008 11:27

Австралійці шикуються в черги, щоб повернути різдвяні подарунки в магазини

Шкарпетки, безрозмірна нижня білизна, товари для душу, піжами і свічки очолюють список найнебажаніших подарунків, отриманих австралійцями в Різдво. За попередніми підрахунками, сума, витрачена на такі презенти, склала близько 1 млрд доларів.

Тим часом, мудрі жителі п"ятого континенту завжди передбачають такий поворот подій, тому, роблячи подарунки своїми рідними, близькими і просто знайомим, завжди прикладають до них... касові чеки. Якщо дарована річ не підійшла за розміром, кольором або просто не сподобалася, її завжди можна здати назад у магазин.

Таким чином, у торгових центрах і ярмаркових павільйонах вже можна побачити досить незвичну для п"ятого континенту картину - живу чергу. "Щасливі" володарі отриманих різдвяних дарунків створюють довгі "хвости", щоб обміняти презенти, що не приглянулися, на бажаніші або ж отримати за них гроші.

Проте у зв"язку з економічною кризою господарі магазинів і торгових центрів не поспішають розлучатися з кровно заробленими грошима і всіляко перешкоджають прийому раніше куплених товарів назад. Більш того, продавці посилили правила повернення неугодних речей і вимагають пред"являти не тільки касові чеки, але і мати вагому причину, за якою товар може бути прийнятий магазином.

Згідно з опитуванням громадської думки, кожен четвертий австралієць на Різдво отримує не те, що припало до душі, і більше 19 млн подарунків повертаються назад у магазини, передаровуються, виставляються на електронні торги або просто припадають пилом на полицях роками, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Австралійці шикуються в черги, щоб повернути різдвяні подарунки в магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути