понеділок, 16 травня 2011 12:33

Завод Коломойського звільняє працівників, бо Ахметову не вистачає електроенергії?

Завод Коломойського звільняє працівників, бо Ахметову не вистачає електроенергії?

Запорізький феросплавний завод почав масове звільнення робітників через те, що держава збільшила ціну на електроенергію.

Про це повідомив голова правління ЗФЗ Павло Кравченко.

"Нам з 1 січня відмовили в оренді підстанції, яка була на території нашого заводу. Скасування це призвело до того, що ми змушені купувати електроенергію за другим класом. Ми зверталися до чиновників: "Дайте нам підстанцію в оренду, як це було в 2010 році, коли ми платили за електроенергію за першим класом. Адже це 100-130 млн грн на місяць. Проте Національна акціонерна компанія, яка володіє пакетом акцій ВАТ "Запоріжжяобленерго", відмовила, оскільки ми не потрапили в норму споживання електроенергії", - розповів він.

За словами Кравченка, перші звільнення пройшли спочатку року і продовжаться влітку.

"Ми пропонуємо людям піти зараз, з усіма належними виплатами. Тому що, як зазвичай, із травня буде багато сезонних пропозицій, і люди можуть звернутися і заробити гроші. Але якщо мине два місяці, то в липні сезонних робіт буде мало, людям взагалі буде нікуди подітися. З 1 червня ми зупиняємо ще один великий цех, на якому працює більше 500 людей. Відбуваються скорочення на заводоуправлінні - керівного складу", - повідомив голова правління ЗФЗ.

На його думку, така ситуація склалася у тому числі через те, що Україна почала експорт електроенергії в Молдову.

"Наша держава пишається тим, що продає електроенергію до Молдови. Це що - у своїх забрати, а чужим продати? .. Цим ми пишаємося? Це що, робиться в інтересах людей?", - запитав Кравченко.

Нагадаємо, 1 квітня ТОВ "Пауер Трейд", що входить у ДТЕК Ріната Ахметова, почало здійснювати комерційні поставки електроенергії до Молдови.

На думку аналітиків ринку, Запорізький завод феросплавів входить в орбіту групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Завод Коломойського звільняє працівників, бо Ахметову не вистачає електроенергії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути