четвер, 05 травня 2011 12:44

Клюєв залишить Коломойського без нафти?

Клюєв залишить Коломойського без нафти?

Уряд може тимчасово відмовитися від реалізації нафти компанії "Укрнафта" на аукціонах.

Про це повідомило джерело в Кабінеті міністрів.

За його словами, ініціатива виходить від першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, що пропонує таким чином надати цільову допомогу окремим категоріям споживачів.

"Ідея полягає у відмові від аукціонів, реалізації нафти за ціною, близькою до собівартості з подальшою переробкою на "Укртатнафті" з отриманням нафтопродуктів та їх подальшим розподілом серед споживачів", - зазначило джерело в уряді.

Співрозмовник не розповів про інші деталі, уточнивши, що на цьому етапі відбувається збір пропозицій та обговорення цієї ініціативи.

"Вже відчувається невдоволення групи "Приват" і "Укрнафти", - повідомило джерело.

Побічно інформацію про відмову від аукціонів підтвердив прем'єр-міністр Микола Азаров, який заявив 2 травня в ефірі "Першого національного каналу", що "уряд працює над тим, щоб зробити компенсацію для певної категорії громадян за рахунок нафти власного виробництва".

На сьогоднішній день обов'язковий продаж нафти на аукціонах компаніями, в яких частка держави перевищує 50%, регламентується Законом "Про державний бюджет на 2011 рік".

Відмова від аукціонів вже практикувався урядом під час кризи навесні 2005 року, коли нафта розподілялася між нафтопереробними заводами, проте ??результатів для стабілізації ринку та його наповнення це не дало.

На сьогодні НАК "Нафтогаз України" реалізує програми давальницьких поставок імпортної нафти на НПЗ "ЛИНІК". За заявою Міненерговугілля, 6 травня повинен відбутися перший аукціон з реалізації нафтопродуктів, отриманих від переробки перших 100 тисяч тонн нафти.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв залишить Коломойського без нафти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути