Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2012 13:28

Заробляти письменницькою діяльністю на життя реально — досвід Дереша

Заробляти письменницькою діяльністю на життя реально — досвід Дереша

500 $ заплатив за квитки в Індію Любко Дереш. Це найдорожча його покупка за цей рік. Письменник заробляє на життя лише написанням книг.

"В Індії пробув трохи більше місяця, зупинявся там у дешевих готелях по 7 — 10 доларів на добу. Є й більш дешеві варіанти, усе залежить від комунікативних здібностей та порогу байдужості до зовнішніх умов. Є традиційно три класи готелів, ті, що по 10 доларів попадають у найнижчий, і їх найбільше, - розповідає Любко.

"У цій країні базар на кожному кроці, і дешевше там все, дорожче — тільки ставлення до людей, - жартома розповідає Дереш. - На 10 доларів двоє людей можуть тричі поїсти в непоганих місцях. Одяг для туристів коштує по 2-3 долари, відрізняється тим, що трохи нижчої якості, для індусів - якісніший - 20-40, і 100 доларів. Взуття - в межах 3-5 доларів для туристів".

Місячне перебування коштувало 1500 доларів з квитками.

На переконання Любка, в Україні можна спокійно заробляти письменницькою діяльністю.

"Гроші йдуть на оренду житла, на їжу і на різного роду послуги: наприклад, інтернет, транспорт. Щодо одягу, то я купую його не так часто. У плані затратності, то найбільше грошей іде на переміщення - так вже склалося, що я багато їжджу не тільки по Україні, але у більшості випадків транспортні витрати на поїздки між містами покривають видавництво чи запрошуюча сторона. Є особлива графа представницьких витрат. Затрати на їжу в мене невеликі: я не вживаю продуктів тваринного походження за винятком молочних виробів, це здешевлює мій споживчий кошик. Волію готувати сам, вкрай рідко їм у закладах громадського харчування. Шкода витрачати гроші на інформацію. яку можна знайти безкоштовно в інтернеті - на програмне забезпечення, на аудіо, відео, на книги... Я не маю жалю за тим, що мої книги є у вільному доступі в мережі, хочу, аби так було і з книгами інших авторів" - поділився думками Любко Дереш.

Зараз ви читаєте новину «Заробляти письменницькою діяльністю на життя реально — досвід Дереша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути