понеділок, 14 травня 2018 12:47

Запропонували підняти тарифи на воду

Запропонували підняти тарифи на воду
Рішення про підвищення тарифів будуть обговорювати 25 травня 2018-го. Фото: malyn-rada.gov.ua

У Києві можуть зрости тарифи на водопостачання і водовідведення.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Київводоканалу. Зараз 1 кубометр холодної води для киян коштує 15,49 грн. У червні тарифи можуть зрости на гривню, до 16,7 грн за куб, пише "Сегодня".

Проект постанови з відповідними розцінками був схвалений Нацкомісією, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Водночас наступного року ціни можуть зрости ще більше - 22,9 грн за куб.

У Київводоканалі тарифи пояснюють підвищенням вартості електроенергії та рентної плати за воду, зростанням витрат на ремонти, паливо, реагенти для очищення води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як безробітним нараховуватимуть субсидію

Відкрите обговорення запропонованих підприємством тарифів відбудеться 25 травня 2018 року. Також вони повинні бути схвалені НКРЕКП.

Крім того, у столиці можуть на третину, з 74,45 грн до 99,70 грн за куб підвищити тарифи за вивезення сміття. Для бюджетних організацій - з 79,84 грн до 106,36 грн, для комерційних структур - з 92,78 грн до 131,63 грн. В Київкомунсервісі нові розцінки пояснюють зростанням цін на паливно-мастильні матеріали і збільшеним розміром мінімальної зарплати.

Жителі деяких будинків у восьми районах столиці до 1 червня залишилися без гарячої води. Через передачу місту від Київенерго котелень, які були в управлінні компанії відповідно до угоди від 2001 року. Термін угоди закінчився 30 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували підняти тарифи на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути