Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 15:31

Як безробітним нараховуватимуть субсидію

В Україні почастішали випадки, коли сім'ї трудових мігрантів, отримуючи гроші від рідних, мають субсидію. Водночас багато заробітчан вважаються безробітними. В Україні їм нараховують допомогу по безробіттю.

Тому незареєстровані у центрі зайнятості безробітні, які хочуть отримувати соцдопомогу, мають чесно декларувати отримані за кордоном доходи. Також сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Інакше органи соцзахисту автоматично нараховуватимуть їм дохід три прожиткових мінімуми. Це 5286 грн. Також необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці у розмірі, що не менший ніж мінімальний, пише teplo.gov.ua.

У Мінсоцполітики вважають, що нові норми стимулюватимуть українців до офіційного працевлаштування. Також сприятимуть усуненню соціальної несправедливості.

Автор: teplo.gov.ua
  Зміни для безробітних, які не зареєстровані у центрі зайнятості.
Зміни для безробітних, які не зареєстровані у центрі зайнятості.

Таким чином, у розрахунок сукупного доходу домогосподарства включатиметься середньомісячний дохід осіб, яким на початок періоду призначення житлової субсидії, виповнилося 18 років. Якщо особа на цей період перебувала на строковій військовій службі, її дохід рахуватимуть як половину прожиткового мінімуму працездатної особи.

Особам, які протягом періоду призначення субсидії навчалися на денній формі у закладах освіти або зареєстровані у службі зайнятості як такі, хто шукає роботу, нараховуватимуть доходи у розмірі одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому українців позбавлятимуть субсидії

Дохід осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, становитиме один прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб.

Для осіб, які протягом періоду нарахування субсидії отримували пенсію, стипендію, допомогу при народженні дитини чи допомогу особам з інвалідністю, на призначення соцдопомоги впливатиме розмір фактично отриманих доходів.

Для осіб, яка на кінець періоду нарахування субсидії не досягли 18-річного віку, - розмір фактично отриманих доходів.

Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму декларації про доходи. Декларувати доходи зобов'яжуть всіх членів сім'ї. Навіть тих, які прописані за іншою адресою.

Зараз ви читаєте новину «Як безробітним нараховуватимуть субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути