четвер, 10 травня 2018 21:10

Експерт пояснив, чому українців позбавлятимуть субсидії

Експерт пояснив, чому українців позбавлятимуть субсидії
В Україні пропонують прийняти закон про верифікацію - збирати всю інформацію про отримувачів субсидії. Фото: портал новин

Сьогодні в Україні 44% сімей отримують субсидії. Це аномально. З точки зору здорового глузду, їх має бути не більше 10, розповів Gazeta.ua Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

"Програму субсидій в Україні фактично провалили. Спочатку її вводили на кілька років, доки не зростуть доходи українців. Вже зараз повністю ліквідувати субсидії не вдасться. Однак є неофіційна рекомендація різати їх. Тому уряд запроваджує нові правила нарахування допомоги, щоб скоротити кількість субсидіантів", - каже експерт.

В Україні пропонують прийняти закон про верифікацію.

"Буде створена спеціальна база даних, яка контролюватиметься державою. Там міститиметься інформація про всіх членів сім'ї. Тобто можна буде відслідковувати кількість квартир, депозитів, машин, які має родина. Звісно, це впливатиме на призначенні субсидії. Однак це буде соціально справедливо. Адже спочатку субсидії передбачалися для малозабезпечених. Для тих, хто не має родичів, які б допомагали з оплатою комуналки", - вважає Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рева назвав тих, кого потрібно позбавити субсидії

За його словами, субсидію українцям необхідно видавати грошима. Щоб можна було не лише оплачувати комуналку, а й купувати їжу, ліки. Це сприяло б економії енергоресурсів.

"Відповідно до нововведень, наступного опалювального сезону сума субсидій може зменшитися на 10%. Якщо введуть верифікацію, то бюджет субсидій зменшиться ще. Однак, це буде правильно. Субсидії не повинні бути тягарем для бюджету", - підсумував Охріменко.

Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму декларації про доходи. Декларувати доходи зобов'яжуть всіх членів сім'ї. Навіть тих, які прописані за іншою адресою.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому українців позбавлятимуть субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути