Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 16:32

За кілька днів нафта може подешевшати до $25 за барель - Reuters

За кілька днів нафта може подешевшати до $25 за барель - Reuters

Ціни на нафту протягом декількох днів можуть впасти до $25 за барель або нижче. Про це пише інформаційне агенство Reuters.

"У середу, 10 лютого, американський нафтовий еталон WTI завершив торги на позначці $27,45, приблизно на $1 вище зазначеного у січні 12-річного мінімуму, а європейський еталон Brent закінчив день на рівні $30,84 за барель, більш ніж на $3 вище 12-річного мінімуму $27,10, досягнутого 20 січня. У четвер ф'ючерси на обидва еталони знижуються", - зазначає агенство.

При продовженні зниження цін WTI, вони можуть досягти рекорду - $25,04, який був зафіксований у квітні 2003 року, вважає технічний аналітик Informa Global Markets у Нью-Йорку Метью Сферро.

"Виходячи з типових коливань, я б сказав, консервативний прогноз такий, що це відбудеться протягом пари тижнів. Але це може статися і через кілька днів, дивлячись, як швидко буде розвиватися ситуація", - сказав він.

Аналітики зазначають, що позиція WTI слабша, ніж у Brent, через рекордні запаси нафти на терміналі в американському місті Кушинг, звідки здійснюється постачання WTI.

Brent може наблизитися до позначки $25, сказав Сферро. Наступною метою Brent у такому випадку буде ціна $24,36, згідно з технічним аналізом.

Якщо ціна WTI повернеться до зростання, то для залучення покупців їй потрібно буде подолати опір на рівні $29,35, сказав технічний аналітик forex.com у Лондоні Фавад Разакзада.

"Однак рішуче падіння нижче $27,50 може відкрити шлях до наступного психологічного рівня $25", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «За кілька днів нафта може подешевшати до $25 за барель - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути