середа, 27 квітня 2011 17:14

За $ 500 газ у Росії ніхто купувати не буде - нардеп

За $ 500 газ у Росії ніхто купувати не буде - нардеп

Газ по $500 доларів у Росії ніхто не купуватиме й вона втратить європейський ринок.

Так прокоментував Gazeta.ua народний депутат України ("Наша Україна") Віктор Матчук заяву глави "Газпрому" Олексія Міллера щодо зростання ціни на російський газ до кінця року до рекордних 500 дол. за 1 тис. куб. м.

"Така заява не може бути реалізованою. В іншому ж випадку в Росії перестануть купувати газ і вона втратить європейські ринки. Оскільки російський газ Європа купує не тому, що не може обійтися без нього. А тому що це відповідає принципу диверсифікації джерел енергопостачання".

"Тобто важливий для національної економіки товар купують одразу в кількох продавців. Але ж не будь якою ціною?! Росія ж постачає не більше 30% газу, необхідного для Європи. Такі заяви Міллера можуть налякати Європу, але не вбити", - вважає Матчук.

На його думку, Росія не зможе продати свій газ за ціною $500 доларів за 1 тисячу кубометрів. Розцінює заяву Міллера як один з елементів політичної гри.

"Вона носить радше політичний, ніж економічний характер. У випадку спроб її реалізувати Росія просто рубатиме гілку, на якій сидить. Україна буде першою, хто не зможе такий газ купувати", - пояснив нардеп.

Нагадаємо, до грудня нинішнього року "Газпром" планує підвищити вартість газу для країн Європи до 500 дол. за тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «За $ 500 газ у Росії ніхто купувати не буде - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути