Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2011 14:05

Тимошенко обіцяє змусити Фірташа повернути газ Україні

Тимошенко обіцяє змусити Фірташа повернути газ Україні

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що за результатами розгляду її позову до бізнесмена Дмитра Фірташа останній буде змушений повернути 12,1 млрд. кубометрів газу.

Про це екс-прем'єр написала у своєму Twitter.

"Мій подарунок Януковичу-Фірташу до річниці харківських угод - позов в американський суд по корупції "РосУкрЕнерго", - підкреслила Тимошенко.

"Починаємо міжнародне слідство", - додала політик.

Вона висловила впевненість, що завдяки захисту інтересів України в міжнародних судах "Фірташ поверне 12,1 млрд кубометрів газу державі".

Юлія Тимошенко подала в американський суд на співвласника газотрейдера RosUkrEnergo AG Дмитра Фірташа. У судовому позові екс-прем'єр звинуватила бізнесмена в змові і маніпуляціях, які призвели до тяжких наслідків для країни.

Арбітражний інститут торговельної палати міста Стокгольм 8 червня 2010 зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу. У свою чергу НАК повернула RosUkrEnergo AG 12,1 млрд. кубометрів газу, купивши необхідний для цього обсяг у російського "Газпрому" за ціною $ 230 за 1 тис. куб. м.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Юлії Тимошенко третю кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень). Встановлено, що Юлія Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, заподіяла державі збитки на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє змусити Фірташа повернути газ Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути