Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2011 09:21

Фірташ отримав можливість продавати газ своїм же компаніям - ЗМІ

Фірташ отримав можливість продавати газ своїм же компаніям - ЗМІ

Підконтрольна Дмитру Фірташу компанія "УкрГаз-Енерго", що отримала п'ятирічну ліцензію на постачання майже 5 млрд куб. газу, очевидно, буде продавати його хімічним підприємствам, що також належить йому.

НКРЕ видала компанії п'ятирічну ліцензію на постачання 4,8 млрд кубометрів природного газу і метану вугільних пластів за нерегульованим тарифом. Експерти ринку запевняють, що тепер "УкрГаз-Енерго" практично всі ліцензійне право газопостачань використовує для забезпечення газом хімічних підприємств, підконтрольних  Фірташу.

У "Ostсhem Holiding" неофіційно сказали, що і до цього вони отримували газ від "УкрГаз-Енерго", а також дочірньої компанії "Газпрому" в Україні. І що три тижні тому Group DF офіційно приросла активами черкаського "Азоту".

На сьогоднішній день промислово-хімічна "імперія" Фірташа включає: ВАТ "Рівнеазот" (під контролем з 2003 року) - 54%; ВАТ "Кримський содовий завод" (з 2004 року) - 90%; ЗАТ "Кримський титан" (з 2005 року) - 50% -1 акція; ПАТ "Концерн "Стирол" (з 2010 року) - 90%; ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (з 2010 року) - 100%; Черкаське ВАТ "Азот" (з 2011 року) - 95%.

 

Зараз ви читаєте новину «Фірташ отримав можливість продавати газ своїм же компаніям - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути