середа, 27 квітня 2011 00:45

Платити за газ рублями буде невигідно

Якщо Росія перегляне формулу ціни на енергоносії, Україна розраховуватиметьcя за газ рублями. Про це минулого тижня заявив президент Віктор Янукович. Керівник Центру ринкових реформ 58-річний Володимир Лановий вважає, що перехід на рублі в розрахунках із Росією невигідний.

— Останніми роками рубль укріплюється відносно долара. Фіксація ціни в російській національній валюті через деякий час при перерахунку на долар буде вищою для України. Тому така умова нам не дуже вигідна, — пояснює.

— Очевидно, це була вимога росіян для початку переговорів про зниження ціни на газ. У них зараз пожвавлюється зовнішня торгівля, долари мають у надлишку, вони їм непотрібні. А в нас немає рублів, бо ми нічого в Росію не продаємо. Росіяни давно почали завозити з третіх країн товари, які ми їм поставляли. І легкої, й харчової промисловості, і молоко, і цукор. А металургія, хімія, машинобудування, літакобудування в них і так завжди існували паралельно з Україною. Тому заробляти рублі ми не зможемо, доведеться купувати їх за долари. Це дедалі зміцнюватиме курс російської валюти.

Зараз ви читаєте новину «Платити за газ рублями буде невигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути