Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2012 10:00

З кінотеатрів хочуть збирати роялті за музику з фільмів

З кінотеатрів хочуть збирати роялті за музику з фільмів
У кінотеатрах транслюють фільми, але не виплачують авторські відрахування за музику. Фото: sadpanda.cn

Держслужба інтелектуальної власності почала перевіряти кінотеатри на предмет порушень законодавства у сфері авторського права.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна" в публікації "Німе кіно".

У Держслужбу поскаржилося Українське агентство авторських і суміжних прав (УААСП), яке заявило, що в кінотеатрах транслюється фільм "Духless", але не виплачуються авторські відрахування за музику, яка виконується в цьому фільмі.

УААСП володіє в Україні правами на збір роялті за програвання музики композитора Павла Єсеніна, що звучала у цій картині.

"УААСП ще два місяці тому попередило кінотеатри, що буде збирати з них роялті за музику, виконувану в фільмах", - сказав заступник генерального директора агентства Сергій Рогожин.

У листі УААСП пояснюється, що таке право йому надали автори музики.

Тепер агентство вимагає від кінотеатрів укласти договір і віддавати йому 1% від виручки. У разі ж відмови кінотеатрам загрожує судовий розгляд і штраф від 10 до 50 тис. мінімальних зарплат (від 11 тис гривень до 5,5 млн грн).

Нагадаємо, відразу два великі організації, які представляють в Україні інтереси зарубіжних музичних виконавців, - Українська музична видавнича група (УМВГ) і Світова музика - зажадали від Українського агентства авторських і суміжних прав (УААСП) розриву договорів і компенсації невиплаченого роялті, повідомили в прес-службах компаній.

У компаніях пояснюють таке рішення тим, що УААСП за цей рік не виплатило роялті і відмовляється представляти квартальні звіти про збори.

Зараз ви читаєте новину «З кінотеатрів хочуть збирати роялті за музику з фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути