вівторок, 17 квітня 2012 12:48

Гонорар Януковича назвали підлабузництвом його донецьких друзів

Гонорар Януковича назвали підлабузництвом його донецьких друзів
Володимир Фесенко вважає, що "друзі" президента роблять йому "медвежу послугу". Фото: bagnet.org

Оприлюдненням у декларації президента Віктора Януковича виплати авторської винагороди на суму 16,4 мільйонів гривень є легалізацією доходів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Хоча сам спосіб такої легалізації не є оптимальним. Набагато важче було б з'ясувати реальний дохід від роялті та дивідендів, які отримує той же Сергій Льовочкін. Ці виплати через видавництво викликають відчуття штучності. Ми знаємо, що в Україні немає жодного навіть дуже відомого та популярного письменника як, наприклад, Юрій Андрухович та Оксана Забужко, який може жити тільки за рахунок своїх гонорарів. Ніхто такі гроші не отримує", - зазначив він.

За словами експерта, в таких діях проглядається "елемент підлабузництва, демонстрації лояльності і готовності віддячити президентові з боку його донецьких друзів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заробив 750 тисяч, 14,5 млн тримає в банку - декларація про доходи

"Коли існує режим особистої влади, підлабузництво неминуче. Буде демонстрація того, хто кращий зробить подарунок президентові в прямій чи опосередкованій формі. Хоча ми не знаємо, хто конкретно долучений до цієї справи – Ахметов, Колесніков, Клюєв чи місцеве керівництво. Але ці люди не задумаються над тим, що роблять Януковичу "ведмежу послугу". Їх не хвилює, як це сприймається. Важко сказати, чи оцінить таку послугу Янукович. Якщо буде скандал, який викличе розслідування, за це "дадуть в лоб", - зауважив Фесенко.

Політолог наголосив, що у абсолютної більшості українських видавництв таких вільних коштів немає.

Зараз ви читаєте новину «Гонорар Януковича назвали підлабузництвом його донецьких друзів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути