Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 15:41

Забужко: гонораром Януковича влада показала, якими чорними сумами вона оперує

Забужко: гонораром Януковича влада показала, якими чорними сумами вона оперує
Оксана Забужко про гонорар Януковича: ми оперуємо різними сумами. Фото: azh.com.ua

Влада продемонструвала, якими чорними сумами вона оперує на українському книговидавничому бізнесі.

Так письменниця Оксана Забужко прокоментувала Gazeta.ua інформацію про те, що донецьке видання "Новий світ" виплатила президенту авторську винагороду в сумі 16, 4 млн. грн. за передані їй майнові права на видання книг президента.

Вона також зазначила, що така сума свідчить про непрофесійність влади та її незнання книговидавничого ринку України.

"У ніби похвальному задумі задекларувати хоча б частину своїх доходів, почати легалізацію капіталів, показав наскільки наша влада непрофесійна. Вписали в декларацію цифри, які свідчать про те, що вони не мають навіть зеленого поняття про ринок книговидавництва в Україні. Не знають, що таке аванс, роялті, що 2-мільйонних в доларах авансів на планеті Земля не отримує ніхто. Стівен Кінг отримує $ 500 тисяч авансу. Для них реальне існування ринку книги в Україні — просто за межею їхньої уяви", - зазначила письменниця.

Також Забужко додала, що авансів за ненаписані твори в Україні не платять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман: інформація про плагіат книги Януковича - проплачена провокація

"Цим кроком влада продемонструвала, якими чорними сумами вона оперує на українському книговидавничому бізнесі. Це пояснює, чому Табачник не кліпнувши говорив про собівартість підручника - 600 гривень, що в принципі нереально. Можна, звичайно і 6 тисяч собівартість зробити — але то золотом писати треба. Легальний ринок, на якому ми всі стільки років намагаємось вижити й намагаємось донести до влади його проблеми, весь цей час українському політикуму не те, що повз вуха, цей звук до них в принципі не доносився", - наголосила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свою книгу Янукович переписав з текстів інших авторів

Вона додала: "Ці люди весь цей час на цих самих друкарнях оперують зовсім іншими сумами. Вони займаються бізнесом, тільки що він не має ніякого кінцевого виходу в книжки для читача. Ця цифра — ляп. Засвітили наскільки різні уявлення про книжку у них і у нас. Ми говоримо різними мовами, оперуємо різними сумами. Тепер робота експертам і журналістам із цими цифрами в руках розібратися, що ж там на тому чорному ринку коїться. Що являють собою українські друкарні, чиї вони, і хто на тому заробляє. Крім того, жоден український видавець не платить авансів за ще не написані твори. Така практика у нас не прийнята".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонорар Януковича назвали підлабузництвом його донецьких друзів

Як повідомлялося раніше, президент України Віктор Янукович оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік. Донецьке ТОВ "Друкарня "Новий світ" виплатила президенту авторську винагороду в сумі 16, 4 млн. грн. за передані їй майнові права за 4 вже видані книг, а також за твори, які президент збирається написати.

Зараз ви читаєте новину «Забужко: гонораром Януковича влада показала, якими чорними сумами вона оперує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути