Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2013 14:02

Від 2 тисяч гривень за день заробляє лучанка на хрестинах і поминках

Від 2 тисяч гривень за день заробляє лучанка на хрестинах і поминках
Фото: mapia.ua

Лучанка Галина Мисковець організовує весільні банкети, хрестини, поминки, дні народження на своєму подвір'ї. Ціни у господині одні з найдешевших у Луцьку. За персону бере від 70 грн, тоді як у кафе коштуватиме - від 150. Таким бізнесом жінка займається четвертий рік.

"У суботу і неділю справляю весілля і хрестини. По буднях – поминки, - розказує Галина Олександрівна. - На вихідні маю замовлень на два місяці вперед. Менше 2 тисяч за день не заробляю. Четверту частину від виручених грошей витрачаю на продукти. М'ясо купую у фермера двічі на тиждень, щоб було свіже. З мороженого гарних відбивних не зробиш. Курей на бульйон – у сестри. Бульйон з кубика не готую, бо люди не будуть пити".

Овочі Мисковець купує на ринку.

"Не отоварююсь на весь тиждень, бо не знаю, чого захоче замовник. На кожен фуршет чоловік робить окремі закупи. Якщо маю замовлення на суботу, то голубці і котлети готую у п'ятницю після обіду, салати кришу вранці у день банкету, а майонезом чи сметаною заправляю перед подачею на стіл. Поки загусає желе, варю борщ чи бульйон".

Готові страви тримає у чотирьох холодильниках.

"Їх мию щотижня, щоб не натягували запахи. З десертів ще роблю налисники і медові перемазанці. Зараз уже не модно нарізати гори тортів. Просять окремо ставити фуршетний столик з солодким. Замовляють шоколадний фонтан і фрукти на шпажках. Не готую страви, які після застілля треба викидати. Влітку ніхто не їсть фаршировані яйця і мімозу. Не люблять фаршировану рибу, бо її мало хто вміє готувати смачно. Пройшла мода на бутерброди. Замовлення більш ніж на сорок чоловік не беру. Чоловік спеціально зробив для мене довгу альтанку. Щоб посадити 20 людей, ставлю 4 столи".

Взяла на роботу трьох помічниць – два кухаря і посудомийницю. Останній платить 1 тис. грн., кухарям - по 2,5.

"Сервірувати столи помагають доньки, - говорить Мисковець. - Кухаркам даю один вихідний на тиждень. Можу тиждень працювати, а наступного зробити собі три вихідні. Двічі на рік їздимо на море. Влітку були в Чорногорії, зимою збираємося у Єгипет. Старшій доньці купили машину, менша вчиться у Києві на юриста. За навчання платимо 20 тисяч гривень на рік. Хочемо в хаті кришу розібрати і другий поверх добудувати, але тоді "ресторан" доведеться прикрити".

Зараз ви читаєте новину «Від 2 тисяч гривень за день заробляє лучанка на хрестинах і поминках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути