вівторок, 18 грудня 2012 04:20

В Україні скоротилося виробництво шампанського, бренді й коньяку, а виробництво спирту зросло на 21%

В Україні скоротилося виробництво шампанського, бренді й коньяку, а виробництво спирту зросло на 21%
ФОТО: mukachevo.net

В Україні з початку 2012 року виробництво вина "Шампанське" скоротилося на 11,8% порівняно з 2011 до 2,872 млн. дал.

Про це пишуть Комментарии, посилаючись на інформацію корпорації "Укрвинпром".

При цьому на 19,7% збільшилося виробництво ігристих вин - до 1 млн. 816,6 тис. дал.

Також за 11 місяців 2012 р. виробництво вермутів зросла на 66,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 1 млн. 427,8 тис. дал, а виробництво бренді за вказаний період скоротилася на 50,6% і склало 11,4 тис. дал.

"Випуск виноградного вина за січень-листопад 2012 року зменшився, падіння вітчизняного ринку вина становить 26,7%. Так, за звітний період 2011 р виноробами заброньований 15 млн. 715,8 тис. дал виноградного вина, в 2012 - 11 млн. 514 тис. дав", - зазначили в "Укрвинпроме".

За даними корпорації, за січень-листопад 2012 року в Україні було вироблено 3 млн. 888 тис. дал коньяку, що на 1,3% менше аналогічного періоду минулого року, а виробництво коньячних спиртів збільшилася на 20,9% - до 1 млн. 862 тыс.030,0 л чистого спирту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні скоротилося виробництво шампанського, бренді й коньяку, а виробництво спирту зросло на 21%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути