вівторок, 13 листопада 2012 11:35

Прикордонники зруйнували спиртопровід, прокладений під кордоном з Молдовою
5

Прикордонники вшосте перехоплюють спиртовий транзит
Фото: Фото Аріни Кантоністової
Вилучили 12 тон спирту на загальну суму близько 700 тисяч гривень
Рили тунель діаметром 10 сантиметрів на півтора метри під землею

На околиці райцентру Ямпіль на Вінниччині прикордонники 9 листопада демонтували спиртопровід. Його облаштовували у гаражі місцевого жителя, намагалися запустити до селища Косуець сусідньої Молдови.

"Аби не привертати до себе уваги, прорили тунель до Дністра. Від гаража до річки близько 150м. У планах злочинців було продовжити робити під річкою, яка має 300-метрову ширину. Працювали саморобною буровою установкою. Рили тунель діаметром 10 сантиметрів на півтора метри під землею. У нього мали помістити шланг, яким би тягнули алкоголь", - розповів керівник Могилів-Подільської прикордонної служби Сергій Сухий.

Два роки тому в Ямполі працівники Служби Безпеки також перехопили спиртопровід. Трубу пустили попід воду Дністра.

"Обладнання використовували не просте, будівельне. Це "Кріт" німецького виробництва. Має електронне програмування, коштував близько 350 тисяч євро. Щоб не помітили трубу, її пустили на 3-метрову глибину Дністра. Завдовжки 500 метрів, діаметр — 2 сантиметри. Коли витягли трубу, із неї вилилося 4 літри спирту. Аби не привертати уваги, на місці також збудували гараж", - розповів Сергій Черкашен з обласного управління СБУ.

З початку року на Вінниччині прикордонники вшосте перехоплюють спиртовий транзит. Вилучили 12 тон спирту на загальну суму близько 700 тисяч гривень.

"На початку жовтня біля села Велика Кісниця виявили 275-метровий трубопровід для підземної та підводної перекачки, Стометровий провід помітили у квітні поблизу села Немія Могилів Подільського району. Прямо в 50 метрах від держкордону з Молдовою. За десять хвилин робити такого пристрою можна перегнати тону рідини. До речі, найбільшу кількість алкоголю у березні, 10 тис літрів спирту виявили на складі у тому ж селі Немія. Були випадки, коли контрабандисти зв'язували бочки між собою у вигляді плоту, так пускали по воді", - додав Сергій Сухий.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники зруйнували спиртопровід, прокладений під кордоном з Молдовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути