четвер, 03 березня 2011 15:27

В Україні борошно коштує дорожче, ніж у Грузії, США та Франції

В Україні борошно коштує дорожче, ніж у Грузії, США та Франції

Вартість кілограма борошна в Україні на 15 центів вища, ніж у Грузії. Це при тому, що Україна має власний врожай у розмірі набагато вищому за потребу, а Грузія змушена імпортувати пшеницю.

Причина подорожчання продуктів харчування - маніпуляції уряду. Про це заявила народний депутат від фракції "Блок Юлії Тимошенко -"Батьківщина" Наталія Королевська.

"Зараз в магазинах борошно подорожчала до 6,5 грн за кг, що становить майже 60 центів. У той же час, в Америці борошно коштує 30 центів, у Франції - 34 цента, у Грузії - 45 центів. Сьогодні люди витрачають більше 50% своїх доходів лише на продукти харчування, в той час як у всіх розвинених країнах ця сума не перевищує 15%. І за всім цим простежується провокація уряду", - сказала вона.

За її словами, уряд заявляє про нібито абсолютно спокійний стан ринку і про те, що у нас немає ніяких проблем, що всі продукти харчування є.

"Після цього пропадають продукти харчування і вводиться повне ручне і адміністративне регулювання, а зростання цін провокується як мінімум в три рази", - заявила вона.

За твердженням Королевської, близькі до уряду структури зароблять на скасуванні мит і наступному ввезенні в країну імпортних продуктів харчування 130 млн грн.

"Сьогодні на зростанні цін на продукти харчування наживаються двічі. Перший раз шляхом зростання цін на внутрішньому ринку. І другий раз - коли знімаються мита та завозяться імпортні товари. За нашими підрахунками, зняття мит і маніпуляції з ввезенням імпортних товарів на наш продовольчий ринок принесе наближеним до уряду структурам 130 мільйонів гривень", - сказала Королевська.

Зараз ви читаєте новину «В Україні борошно коштує дорожче, ніж у Грузії, США та Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути