понеділок, 09 жовтня 2017 17:11

В Україні почався сезон мандаринів: за кілограм просять 41 грн

  В Україні почався "мандариновий сезон". Фото: 24tv.ua
В Україні почався "мандариновий сезон". Фото: 24tv.ua

На початку жовтня в Україні традиційно розпочинається сезон мандаринів. Фрукти перших поставок продають на оптових ринках по 41 грн за кілограм. Найближчими днями ціни повинні почати падати, запевняють аналітики.

Про це повідомляють info.shuvar.com.

Протягом останніх трьох років продажі мандаринів знизились на 48%. У 2015-му імпорт становив усього 112 тис. т - ще на 40% менше. Лише в 2016-му імпортери відзначили невелике збільшення продажів. За минулий сезон в Україні ввезли 150 тис. т. мандаринів на суму понад $95 млн. Постачальники сподіваються, що 2017 рік виявиться не гіршим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які продукти подорожчають до кінця року

При цьому експерти нагадують, що пік сезону припадає на грудень, коли українці активно закуповують продукти до новорічного столу. Тоді відзначаються і найнижчі ціни на екзотичний фрукт. У минулому році в перші два тижні жовтня ціни на мандарини знизилися з 43 до 30 грн/кг, а на початку листопада впали до 22-25 грн/кг.

Тієї ж цінової динаміки чекають і в нинішньому сезоні. Якщо зараз оптові відпускні ціни на мандарини в Україні становлять близько 41 грн/ кг, то через 15 - 20 днів можна розраховувати на 15-20% падіння цін. Мінімальних цін на мандарини українці дочекаються в 20-х числах грудня. У минулому році, наприклад, в цей період за кілограм фруктів оптовики просили 20 - 21 грн.

Основним експортером мандаринів в Україну залишається Туреччина. На частку цієї країни припадає близько 50% усіх поставок.

На їжу українці витрачають в середньому від 55% до 75% зарплатні. Вказана тенденція тільки набиратиме обертів. Поки не буде зростання реальних доходів населення, українці витрачатимуть усі заощадження на їжу і будуть на всьому економити.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почався сезон мандаринів: за кілограм просять 41 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути