пʼятниця, 24 грудня 2021 11:31

У Міноборони будуть розбиратися з монополією нардепа від ОПЗЖ на ринку танкових мастил

У Міноборони будуть розбиратися з монополією нардепа від ОПЗЖ на ринку танкових мастил
Лише пов'язані з Пономарьовим фірми можуть постачати танкові мастила. Фото: "Громадське"

У Міністерстві оборони України обіцяють розібратися з ситуацією на ринку танкових мастил. Продукція фірм пов'язаних з депутатом ОПЗЖ Олександра Пономарьова утримує там виняткові позиції.

Розслідувачі з програми "Схеми" звернулися до Міноборони по коментар. Там сказали, що запропонували Харківському конструкторському бюро двигунобудування та ДК Укроборонпром прискорити роботи з визначення нових марок моторних олив, щоб включити їх до конструкторсько-технічної документації танкових двигунів.

"Між Міністерством оборони України, заводом виробником двигунів та ДК Укроборонпром відпрацьовується спільне рішення щодо розширення номенклатури олив, допущених до використання на двигунах української бронетехніки", – наголосили у відомстві.

У тендерному комітеті Міністерства оборони журналістам підтвердили існування ознак монополізму у сфері закупівлі танкових мастил для ЗСУ.

"Із танковою оливою дійсно була створена монополія на користь оливи "Азмол" по такій саме схемі, як і по вертолітній оливі: допуск до використання у Збройних силах мастила лише одного виробника", – сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп знищив 20 танків ЗСУ за вказівкою ФСБ - Соболєв

У СБУ сказали, що від вересня Державне бюро розслідувань взялося за справу з мастилами.

Народний депутат від ОПЗЖ Олександр Пономарьов має громадянство РФ. Офіційно всі компанії і підприємства, які пов'язують із нардепом, контролюють його родичі і знайомі. Так звана бізнес-група Пономарьова налічує 35 компаній. Деякі з них уже багато років мають суттєвий вплив на боєздатність української армії. На виробництві мастил спеціалізується головний актив бізнесу нардепа - компанія "Агрінол". Компанія потрапила у гучний скандал. Її перевіряють на причетність до навмисного псування понад 20 українських танків 2017 року – через постачання неякісних мастил.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони будуть розбиратися з монополією нардепа від ОПЗЖ на ринку танкових мастил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути