понеділок, 24 лютого 2020 16:59

Уряд Гончарука забезпечить людей доступною іпотекою, це дасть поштовх економіці – експерт

Уряд Гончарука забезпечить людей доступною іпотекою, це дасть поштовх економіці – експерт
Зниження відсотка за іпотекою до 10%, над запуском якого працює уряд Гончарука, дасть Україні шанс нормально розвиватися. Фото: Корреспондент.net

Доступні кредити на житло, над запуском яких працює уряд Гончарука, матимуть позитивний ефект для оживлення економіки. Після зниження відсотку за іпотеку до 10%, замість 18-25%, що існують зараз, Україна почне нормально розвиватися.

Про це на сторінці у Facebook написав політичний експерт Тарас Семенюк.

Експерт погодився зі словами прем'єр-міністра, що заробити на квартиру у нинішніх умовах середньостатистичний українець може тільки порушуючи закон. На думку Тараса Семенюка, це дійсно так, адже в Україні відсотки по іпотеці – одні з найвищих у Європі.

"Наркотики і зброя? Це не весь арсенал через який можна швидко покращити своє матеріальне становище. Гончарук забув сказати про контрабанду, виробництво контрафактних товарів, нелегальний обіг сигарет...З ефіру якось загубилася друга частина фрази – зниження відсотку за іпотеку до 10%. Замість тих 18-25%, які існують зараз. В Україні й справді занадто високі ставки на кредити. Люди не знають як це: жити з нормальною іпотекою, не віддавати банку останню копійку. В нас для фізичних осіб може бути й 35% річних, що навіть вважається "нормальною" ставкою! В цей же час у тій же Польщі – 7-9%", – написав експерт.

Він підкреслив, що зменшення відсотків по іпотеці дасть поштовх українській економіці, адже більше молоді отримає можливість купувати власне житло. За словами експерта, коли президент Зеленський та команда прем'єр-міністра впорається з цим завданням, з'являться необхідні умови для подальшого розвитку України.

"Зараз в Україні стагнація економіки та постійний синдром відкладеного життя у тих, хто починає збирати на квартиру у 25 років, щоб купити її в 40. Єдиний спосіб хоч якось цю ситуацію виправити та стати на шлях цивілізованого суспільства – це забезпечити людей доступними ресурсами, у тому числі - доступними кредитами на житло. Якщо команді Зеленського вдасться добитися перегляду банківських відсотків, то це матиме позитивний ефект для оживлення економіки. Для Гончарука та Зеленського це виклик звісно! Зниження ставок за кредитами, яке вже частково відбулось – це першочергове завдання, яке поки ніхто не доводив до втілення. І це одне з перших завдань, яке треба виконати, щоб наша країна почала нормально розвиватися", - написав Семенюк.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Гончарука забезпечить людей доступною іпотекою, це дасть поштовх економіці – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути