четвер, 07 грудня 2017 20:23

Укрзалізниця має співпрацювати не з одним виробником локомотивів, а кількома - експерт

Укрзалізниця має співпрацювати не з одним виробником локомотивів, а кількома - експерт
Володимир Шульмейстер: " З Укрзалізницею повинні співпрацювати два або три великих світових виробника" / Фото: dailygazette.com

Співпраця з будь-яким з світових виробників - це позитивна тенденція. Але тільки тоді, коли вона правильно структурована.

Так Gazeta.ua прокоментував договір про співпрацю Укрзалізниці та американської компанії General Electric Transportation Володимир Шульмейстер, директор програми "Інфраструктура" Українського інституту майбутнього і колишній заступник міністра транспорту.

Укрзалізниця отримає 30 нових локомотивів General Electric. Партнерство між компаніями передбачає постачання і локалізацію виробництва локомотивів моделі GE Evolution в Україні. Модернізацію діючого флоту локомотивів і інвестиції в сервіс на обслуговування в Україні.

"База локомотивів на сьогоднішній день в Укрзалізниці дуже сумна. Катастрофічно не вистачає об'єктів. А ті, які є, знаходяться в майже не робочому стані.

Ідеальна картина повинна виглядати наступним чином. З Укрзалізницею повинні співпрацювати два або три великих світових виробника. Адже обсяг роботи, який необхідно зробити по ремонту та заміщенню тяги, достатній для співпраці відразу з декількома виробниками. Тому що якщо це буде один, то ми будемо залежні від його поставок. Повинна бути альтернатива ", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця" не підвищуватиме залізничні тарифи для бізнесу в 2018 році

Зараз не зовсім зрозуміло, на яких умовах буде співпраця з General Electric, каже він.

"В ідеалі ми маємо зобов'язати їх максималізувати локалізацію. Тобто в Україні має вироблятися більш 80відсотків деталей. Ми не повинні купувати запчастини за кордоном і тут займатися тільки збіркою. Треба перестати бути сировинним придатком для Заходу. У цьому випадку кількість імпорту буде зменшуватися.

Розвиток машинобудування в свою чергу забезпечить інші галузі промисловості роботою. Ідеальний ефект це залучення різних індустрій залишати гроші в Україні, а не експортувати їх на Захід ", - додає Володимир Шульмейстер.

Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентом і виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Рафаеля Сантану.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця має співпрацювати не з одним виробником локомотивів, а кількома - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути