субота, 30 липня 2011 19:11

Українцям радять не міняти долари на євро

Українцям радять не міняти долари на євро

Обмінювати долари на євро нині досить небезпечно, тому що боргові проблеми країн Європейського союзу можуть негативно позначитися на курсі єдиної валюти.

Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в ефірі Першого ділового каналу.

"Боргові проблеми в єврозоні не менші, а можливо, навіть більші, ніж у Сполучених Штатах ... Я не раджу українцям переводити свої заощадження з однієї іноземної валюти в іншу. В очікуванні того, що долар зараз впаде, не потрібно продавати його і купувати євро, тому що можемо зіштовхнутися із зовсім протилежною ситуацією", — сказав він.

За його словами, боргова проблема в США не обернеться дефолтом.

"Звичайно, є певні проблеми, пов'язані з боргами Сполучених Штатів. Але я принциповий противник того, щоб цю ситуацію називали дефолтом. Якщо навіть різні гілки американської влади не домовляться між собою, хоча я більш ніж переконаний, що до 2 серпня все буде добре, то в цьому разі лише по окремим платежам відбуватимуться затримки. США не зможуть виконати свої боргові зобов'язання на початку серпня, але зроблять це у середині місяця", — зазначив експерт.

Юрчишин також додав, що затримки з виплатами боргових зобов'язаннь США не призведуть до згубних наслідків як для економіки цієї держави, так і для економіки усього світу.

"Давайте подивимося на курс євро до долара. Якби ми були на порозі катастрофи, то швидше за все, долар зараз падав би. Але останніми кількома місяцями динаміка його курсу цілком спокійна. Два тижні тому долар посилювався, зараз трошки слабшає, але перебуває у діапазоні 1,40—1,45 долара до євро, який, суди з усього, для нього є комфортним", — наголосив він.

Обменивать доллары на евро сейчас довольно опасно, так как долговые проблемы стран Европейского союза могут негативно сказаться на курсе единой валюты.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять не міняти долари на євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути