середа, 27 липня 2011 12:12

Тігіпко попередив про наслідки дефолту США для України

Тігіпко попередив про наслідки дефолту США для України

Прив'язка гривнi до долара i висока частка доларових розрахункiв у зовнiшнiй торгiвлi загрожують Українi серйозними негативними наслiдками у разi, якщо основнi партiї в США не дiйдуть компромiсу.

Тоді цiй країнi вперше доведеться оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями, вважає вiце-прем'єр-мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко.

"Якщо республiканцi i демократи не домовляться, це вплине на Україну: в країнi половина валютних резервiв НБУ сформована в доларах, половина зовнiшньої торгiвлi - в доларах", - сказав вiн журналiстам у Києвi в середу.

"Якщо компромiс не буде знайдено, реакцiя в Українi буде на наступний день: у нас гривня практично прив'язана до долара, дуже для нас може бути погана ситуацiя", - додав вiце-прем'єр, який свого часу очолював найбiльший комерцiйний банк i Нацiональний банк України.

"Але я вiрю, що компромiс буде знайдено", - заявив Тiгiпко.

США необхiдно до 2 серпня законодавчо пiдвищити граничний розмiр держборгу, в iншому випадку iснує велика ймовiрнiсть дефолту.

Знаходження компромiсу з цього питання мiж республiканцями i демократами постiйно вiдкладається, що вже викликало занепокоєння на свiтових фiнансових ринках i серед найбiльших кредиторiв США.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко попередив про наслідки дефолту США для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути