Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 10:42

Криза в США: Обаму звинуватили у марнотратстві

Криза в США: Обаму звинуватили у марнотратстві

Нездатність впоратися з бюджетним дефіцитом і держборгом може вилитися в скорочення робочих місць і завдати серйозної шкоди американській економіці, заявив президент США Барак Обама в телевізійному зверненні до нації.

Обама заявив, що перешкодою до розв'язання проблеми держборгу є ті республіканці в Сенаті, які наполягають тільки на скороченні державних витрат, не погоджуючись при цьому на скасування податкових пільг для великих компаній і найбагатших американців.

У свою чергу спікер палати представників Конгресу США Джон Бонер вкотре заочно посперечався з президентом Бараком Обамою, звинувативши того у безвідповідальності і марнотратстві.

"Президент часто говорить, що нам потрібний "збалансований" підхід, що у Вашингтоні означає, що ви (платники податків) більше платите, і ми більше витрачаємо. Сумна істина полягає в тому, що президент півроку тому хотів підписаного бланку з незаповненою графою "сума" і хоче такого чеку і понині. Цього не буде", - заявив Бонер.

Через невирішену проблему з підвищенням стелі держборгу президент США Барак Обама скасував участь у низці заходів зі збору коштів до його передвиборного фонду. Про це з посиланням на представників передвиборного штабу.

За їхніми словами, за минулі тижні глава держави відклав декілька таких зустрічей у штатах Каліфорнія і Вашингтон, а також в Нью-Йорку. В понеділок, 25 липня, він пропустив два заходи, які планувалося провести в американській столиці.

На один з них, організований Демократичним національним комітетом, був делегований віце-президент Джозеф Байден, другий довелося просто скасувати.

Під знаком питання виявився і великий захід зі збору коштів до передвиборного фонду Обами, який планується провести в Чикаго 3 серпня і куди для виступів вже запрошені знаменитості. Зустріч приурочено до 50-річного ювілею президента, що відзначається 4 серпня.

Проте якщо питання з держборгом не вирішиться до 2 серпня, то глава адміністрації, найпевніше, зустрічатиме день народження не в рідному Чикаго, а у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Криза в США: Обаму звинуватили у марнотратстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути